Dezertů není nikdy dost a ty, které ukazuje Láďa Hruška zvládne připravit každý. Tentokrát v pořadu Vychytávky Ládi Hrušky ukázal recept na ananasovou buchtu, která je osvěžující a chutná skvěle!
Ingredience:
- 1 velká plechovka ananasu
- 2 hrnky polohrubé mouky
- 2 vejce
- 1 vanilkový cukr
- 1 hrnek cukru krystal
- 1 kypřící prášek do pečiva
Na želé:
- 1 litr pomerančového džusu
- 3 vanilkové pudinky
- 1 vanilkový cukr
Postup:
Ananas i se šťávou nalijeme na mísy a rozmixujeme tyčovým mixérem. Přidáme všechny ostatní ingredience a důkladně promícháme. Těsto vylijeme na plech vyložený pečícím papírem a rozetřeme. Pečeme při 180 °C 20-30 minut.
Mezitím připravíme želé. Pomerančový džus nalijeme do hrnce a přidáme pudinky. Rozmícháme a přisypeme pytlík vanilkového cukru. Přivedeme k varu a vaříme jako klasický pudink.
Buchtu necháme vychladnout a poté nalijeme polevu. A opět necháme vychladnout.
Výborná buchta a rychlá! Doporučuji. Jana
?Naprosto úžasná!!!!?Dekuji tomu,kdo ji vymyslel?,chytrá hlavička!!??
Dnes jsem ji dělala, ještě chládne, ale vypadá dobře. Neměla jsem však ananas, tak jsem rozmixovala domácí dýňový kompot. Těším se až ochutnáme.
Ja sem dal jahody