Pizza je u nás oblíbeným jídlem, ale mražené polotovary nepatří k nejzdravějším a čerstvá z pizzerie stojí i téměř dvě stovky. Pizzu jako z Itálie si však můžete udělat i sami.
Pizza z pomazánkového másla, která je vhodná i pro celiaky, to je další ze snadných receptů Inspektora Ládi Hrušky. Pokud tedy máte bezlepkovou dietu, je Láďova pizza jasnou volbou!
Ingredience:
Těsto
- 1 kelímek pomazánkového másla
- 1 kelímek hladké mouky nebo bezlepkové mouky
Rajčatový základ
- 1 rajčatový protlak
- oregáno, bazalka, česnek
Další ingredience podle chuti např. mozzarela, salám, šunka, rajčata apod.
Postup:
Smícháme pomazánkové máslo, mouku a sůl. Vypracujeme těsto, pokud je lepkavé, přidáme více mouky.
Těsto vyválíme na placku na pečící papír. Potřeme rajčatovým základem (smíchaný protlak, rozdrcený česnek, špetka oregána a bazalky). Nakonec poklademe své oblíbené přísady.
Vložíme do rozehřáté trouby a na 180 °C pečeme 15 až 20 minut.
Mám výborný levný recept na pizzu:300 g hl.mouky,1x droždí,1 lžička soli ,1 lžička cukru ,2 lžíce oleje a 120 ml vlažné vody.NEKYNOUT ,dát na pečící papír + potřít kečupem a na to vše,co kdo má rád…olivy,rajčata,šunku,postrouhat sýr……….dobrou chuť.Marie
Droždí jedna kostka třeba NOLI?Jen smíchat, chápu dobře?Těsto nekyne,nedělá se kvásek?
kvásek-do vody cukr a droží vzejde
je fakt výborná….:)
PIZZU JSEM VYZKOUŠELA A JE OPRAVDU VYNIKAJÍCÍ.DÍKY ZA RECEPT
Pizza Ládi Hrušky je chuťově vynikající, ale těsto od paní Marie (viz níže) je křehčí a navíc se nemusí čekat! V troubě stačí 10 – 15 minut.
Dobrou chuť přeje Honza
DÍKY ZA VŠECHNY RECEPTY,VÝBORNÉ!!!!!!!!!!!!!!!!ZKOUŠÍM STÁLE.
Jakýkoliv recept na pizzu beru a rád vyzkouším. Ale kečup na základ ?? Nikdyyyyy 😛 Ahoj všem pizzákům 🙂
dobra uplně dobry recepty
sestra rika ze ty susenky od Ladi Hrusky jsou hnusne .
ale ja bych je chtela ochutnat.rada pecu ahoj vsem
Pokud mluvíte o těch kakaových s kokosem (KOKA), tak jsem je dělala minulý týden, no nebyly jako koupené, byly míň kakaové a míň sladké, ale byly dobré, u nás se po nich jen zaprášilo.
Kolik soli?
jak má být ta placka tlustá prosím?
jen že bych to dal do formy na koláč nebo na dort aby to bylo kulaté
3-4 Cm
3-4 cm? Co to plácáte??