Láďa Hruška, coby gurmánský experimentátor, se rozhodl si „posvítit“ na bagety. Konkrétně ty francouzské, které považujeme za něco luxusního a rozhodně je nebereme jako každodenní záležitost, jako například ve Francii.
A povedlo se mu ukázat recept na lahodnou francouzskou bagetu, kterou zvládne každý a ještě za mnohem nižší cenu, než za jakou se prodává v obchodech.
Ingredience:
- 2 a 1/2 hrnku hladké mouky
- 1 sáček instantního droždí
- 1 hrnek vlažné vody
- 1 lžička soli
Postup:
Všechny ingredience smícháme v míse a vypracujeme z nich těsto, které necháme přibližně hodinu kynout. Poté ho rozdělíme na dvě stejné části a na pomoučeném válu z nich vytvarujeme bagety.
Připravené bagety necháme ještě 3é minut kynout pod utěrkou. Na několika místech uděláme hlubší zářezy, tak jak to známe u kupovaných.
Dáme je péct do trouby vyhřáté na 230 °C s trochou vody (např. v zapékací míse), tak aby vznikala pára, kterou nenecháváme uniknout. Pečeme do zlatova přibližně 20 minut.