Pudinková bomba

Abyste viděli, že Láďa Hruška nedělá pouze triviální recepty, tak můžete vyzkoušet oblíbený polský dezert, které je v podobě řezů. Na první pohled je složitější, ale věřte, že výsledek stojí za suroviny i čas, který mu obětujete.

Největším lákadlem bude především pro děti a všechny, kteřé milují sladké. Připravte si tedy předem zásoby, ať můžete udělat i další várky!

Ingredience:

Těsto:

  • 5 vajec
  • 5 lžic cukru
  • 5 lžic polohrubé mouky
  • 1 sáček prášku do pečiva
  • 3 lžíce oleje
  • 3 lžíce teplé vody

Náplň:

  • 1 balíček vanilkového pudinku
  • 1 balíček čokoládového pudinku
  • 1 litr mléka
  • 1 kostka másla
  • 1 a 1/4 hrnku moučkového cukru

Poleva:

  • 1 smetana na šlehání
  • 1 tabulka hořké čokolády

Postup:

V míse smícháme 5 vajec a s cukrem vyšleháme pěnu, do které přilijeme 3 lžíce teplé vody a oleje. Poté přisypeme prášek do pečiva a mouku. Důkladně promícháme a vylijeme na plech vyložený pečícím papírem, který dáme rovnou do předehřáté trouby na 180 °C na 20 minut.

Mezitím si připravíme náplň. Do hrnce nalijeme mléko a vsypeme oba pudinkové prášky a jako obvykle uvaříme pudink (bez cukru!). Než vychladne, vyšleháme kostku másla s cukrem a poté přidáme vychladlý pudink. Opět důkladně promícháme.

Upečené těsto rozpůlíme a stejně tak náplň. Polovinu korpusu potřeme náplní a přiklopíme. Vršek opět potřeme náplní.

V hrnci si zahřejeme smetanu ke šlehání a nalámeme do ní tabulku hořké čokolády. Po rozpuštění opatrně polijeme připravený řez. Poté už jen necháme vychladnout v lednici.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *