Abyste viděli, že Láďa Hruška nedělá pouze triviální recepty, tak můžete vyzkoušet oblíbený polský dezert, které je v podobě řezů. Na první pohled je složitější, ale věřte, že výsledek stojí za suroviny i čas, který mu obětujete.
Největším lákadlem bude především pro děti a všechny, kteřé milují sladké. Připravte si tedy předem zásoby, ať můžete udělat i další várky!
Ingredience:
Těsto:
- 5 vajec
- 5 lžic cukru
- 5 lžic polohrubé mouky
- 1 sáček prášku do pečiva
- 3 lžíce oleje
- 3 lžíce teplé vody
Náplň:
- 1 balíček vanilkového pudinku
- 1 balíček čokoládového pudinku
- 1 litr mléka
- 1 kostka másla
- 1 a 1/4 hrnku moučkového cukru
Poleva:
- 1 smetana na šlehání
- 1 tabulka hořké čokolády
Postup:
V míse smícháme 5 vajec a s cukrem vyšleháme pěnu, do které přilijeme 3 lžíce teplé vody a oleje. Poté přisypeme prášek do pečiva a mouku. Důkladně promícháme a vylijeme na plech vyložený pečícím papírem, který dáme rovnou do předehřáté trouby na 180 °C na 20 minut.
Mezitím si připravíme náplň. Do hrnce nalijeme mléko a vsypeme oba pudinkové prášky a jako obvykle uvaříme pudink (bez cukru!). Než vychladne, vyšleháme kostku másla s cukrem a poté přidáme vychladlý pudink. Opět důkladně promícháme.
Upečené těsto rozpůlíme a stejně tak náplň. Polovinu korpusu potřeme náplní a přiklopíme. Vršek opět potřeme náplní.
V hrnci si zahřejeme smetanu ke šlehání a nalámeme do ní tabulku hořké čokolády. Po rozpuštění opatrně polijeme připravený řez. Poté už jen necháme vychladnout v lednici.