Babiččiny makové buchty

Babiččiny makové buchty

Hledáte recept na pravé makové buchty, které dělávaly babičky? Láďa takový našel. Věřte, že jiné buchty si ke kávě již nebudete chtít dělat.

Ingredience:

  • ½ kg polohrubé mouky
  • 100 g cukru
  • Půlka kostky droždí
  • Tuk na pečení (třetina kostky)
  • Ztužený pokrmový tuk
  • Půl pytlíčku prášku do pečiva
  • Špetka soli
  • 250 ml mléka (i na náplň)
  • 1 vejce

Postup:

Nejdříve si uděláme kvásek (4 lžičky mléka, lžička cukru na 10 sekund do mikrovlnky a poté nadrobíme droždí). Zároveň si necháme rozpouštět tuk na pečení.

Až je kvásek připravený, dáme ingredience (mléko, vejce, kvásek, mouka, cukr, sůl, tuk, prášek do pečiva) do mixéru/mísy a vytvoříme těsto. Necháme vykynout.

Náplň vytvoříme povařením máku v mléku, až začne houstnout, tak přidáme cukr, lžíci medu, lžičku másla.

Rozpuštěný pokrmový tuk dáme do pekáče, aby se v něm lehce „vykoupaly“. Vytvořené buchty tukem ještě potřeme a dáme péct na 200 °C asi 30 minut, dozlatova.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *