Domácí jogurt

Ke snídani, ke svačině, pro dobré zažívání… jogurt je oblíbený u mnoha lidí. Jenže cena jogurtů v obchodech stále roste a kvalita často není nejvalnější.

Láďa však má velmi jednoduchý recept na výrobu poctivého domácího jogurtu, který nebude obsahovat žádné konzervanty ani jiná éčka a ještě vás vyjde na pár korun.

Ingredience:

  • 1 litr polotučného mléka
  • 2 lžíce jogurtu s živou kulturou

Postup:

Mléko nalijeme do hrnce a vaříme téměř na teplotu varu, poté necháme chladnout. Když je teplota taková, že v mléku lze udržet dva prsty, přidáme dvě lžíce jogurtu – tzv. naočkujeme.

Zamícháme a rozlijeme do připravených sklenic. Necháme 8 hodin odpočívat např. v peřinách, důležitá je stálá teplota. Poté je jogurt hotový. Zda se povedl lze poznat i tím, že lžička v něm bude stát.

1 thought on “Domácí jogurt

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *