Ke snídani, ke svačině, pro dobré zažívání… jogurt je oblíbený u mnoha lidí. Jenže cena jogurtů v obchodech stále roste a kvalita často není nejvalnější.
Láďa však má velmi jednoduchý recept na výrobu poctivého domácího jogurtu, který nebude obsahovat žádné konzervanty ani jiná éčka a ještě vás vyjde na pár korun.
Ingredience:
- 1 litr polotučného mléka
- 2 lžíce jogurtu s živou kulturou
Postup:
Mléko nalijeme do hrnce a vaříme téměř na teplotu varu, poté necháme chladnout. Když je teplota taková, že v mléku lze udržet dva prsty, přidáme dvě lžíce jogurtu – tzv. naočkujeme.
Zamícháme a rozlijeme do připravených sklenic. Necháme 8 hodin odpočívat např. v peřinách, důležitá je stálá teplota. Poté je jogurt hotový. Zda se povedl lze poznat i tím, že lžička v něm bude stát.
vaše recipty každeho inspirují