Máte rádi zmrzlinu, ale cena i několik desítek korun za jediný kopeček vás děsí? S receptem Ládi Hrušky si můžete levně připravit domácí zmrzlinu.
Příprava je snadná, levná a především BEZ CHEMIE! Na této delikatese si pochutnají nejen děti…
Ingredience:
- 3 lžíce hladké mouky
- 6 žloutků
- 9 lžic cukru
- 1/2 litru mléka
- 1 vanilkový cukr
- 2 panáky olivového oleje
Postup:
Nalijeme mléko do hrnce a zahřejeme. V míse smícháme žloutky, cukr, vanilkový cukr a mouku. Je nutné míchat, dokud se nevytvoří jemná kaše.
Hotovou kaši přidáme do mléka a za stálého míchání přivedeme k varu. Až bude konzistence podobná pudinku, přestaneme zahřívat a necháme zchladnout.
Do vychladlé hmoty nalijeme olivový olej a důkladně promícháme. Poté vložíme do mrazáku na 6 hodin. V průběhu mražení občas promícháme.
Při servírování lze ochutit dle libosti např. praženými mandlemi, čokoládou, karamelem, ovocem.
výtečný recept láďo! moc nám chutnal, už se těším na další. zdraví Dana
není v tom ten olej cítit??
Nedávala bych tam tolik mouky,je to moc tuhé.Jinak výborná.Dala jsem tam kakao a kousky čokolády
Kdyz je v tom neupecena mouka tak vám to muze zaleptat střeva
No to musí být hnus.
..Nebudu přece něco zhazovat když jsem to nikdy nezkusil… -.-