Domácí zmrzlina

Máte rádi zmrzlinu, ale cena i několik desítek korun za jediný kopeček vás děsí? S receptem Ládi Hrušky si můžete levně připravit domácí zmrzlinu.

Příprava je snadná, levná a především BEZ CHEMIE! Na této delikatese si pochutnají nejen děti…

Ingredience:

  • 3 lžíce hladké mouky
  • 6 žloutků
  • 9 lžic cukru
  • 1/2 litru mléka
  • 1 vanilkový cukr
  • 2 panáky olivového oleje

Postup:

Nalijeme mléko do hrnce a zahřejeme. V míse smícháme žloutky, cukr, vanilkový cukr a mouku. Je nutné míchat, dokud se nevytvoří jemná kaše.

Hotovou kaši přidáme do mléka a za stálého míchání přivedeme k varu. Až bude konzistence podobná pudinku, přestaneme zahřívat a necháme zchladnout.

Do vychladlé hmoty nalijeme olivový olej a důkladně promícháme. Poté vložíme do mrazáku na 6 hodin. V průběhu mražení občas promícháme.

Při servírování lze ochutit dle libosti např. praženými mandlemi, čokoládou, karamelem, ovocem.

6 thoughts on “Domácí zmrzlina

  1. Nedávala bych tam tolik mouky,je to moc tuhé.Jinak výborná.Dala jsem tam kakao a kousky čokolády

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *