Kuřecí řízky máme rádi všichni, ale nejsou příliš zdravé. Jste-li tedy přejedení klasickými řízky, vyzkoušejte vychytaný recept Ládi Hrušky na jogurtové řízečky.
Kromě jemné chuti, můžete vyzkoušet i kukuřičné lupínky jako obal. Navíc se řízečky nesmaží, ale pečou v troubě.
Ingredience:
- 6 kuřecích řízků
- bílý jogurt
- 2 stroužky česneku
- 1 vejce
- sůl
- strouhanka
- kukuřičné lupínky
Postup:
Marinádu připravíme smícháním bílého jogurtu s vejcem, česnekem (přes lis), sole a bylinek (není nutné).
Naklepané řízky dáme do marinády alespoň na 2 hodiny. Poté obalíme v rozdrcených kukuřičních lupíncích či strouhance. Dáme na plech s pečícím papírem, zakápneme olejem a pečeme v rozehřáté troubě na 230 °C přibližně 30 minut. Každých 10 minut je potřeba řízečky otočit.
Naše Hruštičko, Vaše recepty jsou úžasné.Nechápu lidi co proti Vám mají. Recepty jsou rozhodně levnější
a rozhodně zdravější než kupované. Kdo má zájem tak si může cokoliv udělat a nemusí Vás hned kritizovat.
Já Vás ráda poslouchám a když nestihnu recept napsat tak stačí internet. Děkuji Vám, že jste se nenechal
odradit těmi rádoby šéf kuchaři.