Langoše jako ze stánku

Láďa Hruška se při svém vaření opět pustil do oblíbených langošů. Oproti dietním langošům se tentokrát můžete těšit na skutečně chutné placky, které budou chutnat jako ze stánku. Stačit vám bude pouze pár ingrediencí.

Ingredience:

  • 3 a 1/3 hrnku polohrubé mouky
  • necelé 2 hrnky vlažného (ne horkého!) mléka
  • 1 kostka droždí
  • 1/2 lžičky soli
  • 1/2 lžičky cukru

Postup:

Zaděláme kvásek (2 hrnky mléka, 1/2 lžičky cukru a rozdrobené droždí) a necháme 5 až 10 minut vzejít. Přidáme zbytek všech ingrediencí a vypracujeme hladké nemazlavé těsto. Pod utěrkou v teple necháme nakynout minimálně 30 minut.

Z těsta vyválíme placku přibližně 2 cm vysokou. Vykrájíme kolečka (např. hrníčkem) a ne ty necháme 10 minut nakynout. Mezitím rozpálíme olej (langoše musí plavat). Z nakynutých placek vytaháme tenké placky s tlustším okrajem a krátce osmažíme z obou stran.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *