Chutných dezertů není nikdy dost. Divačka Petra proto předvedla, jak se dělají jahodové „mroží“ řezy, které budou chutnat nejenom dětem.
Ingredience:
Korpus
- 200 g polohrubé mouky
- 200 g cukru
- 5 vajíček
- 1 kypřící prášek
- 2 lžíce horké vody
- 100 ml oleje
Jahodová náplň
- 750 g jahod
- 2 jahodové pudinky
- 200 g moučkového cukru
- 1 kostka másla
Čokoládová poleva
- 2 tabulky čokolády (dle chuti)
Postup:
Nejdříve připravíme korpus. Oddělíme bílky od žloutků. Žloutky našleháme s cukrem, horkou vodou a olejem. Přidáme mouku s kypřícím práškem, a nakonec vmícháme sníh z bílků. Dáme na vymazaný a vysypaný plech. Pečeme na 180 °C asi 30 minut.
Mezitím rozmixujeme jahody a svaříme s pudinky (neředíme). Po vychladnutí zašleháme máslo s cukrem. Mažeme na vychladlý korpus.
Čokoládu necháme rozpustit ve vodní lázni. Přidáme sádlo pro lesk. Hotovou polevou potřeme jahodovou náplň.