Provensálský česnek naložený ve víně a koření je bez zápachu. Ideální je do salátů, jako příloha, ale klidně si ho můžete dát jen tak samotný. V lednici vydrží připravený 3 měsíce.
Ingredience:
- ½ kila česneku
- ½ litru bílého vína
- 1 lžička černého pepře (celého)
- 1 dcl octa
- 75 g cukru
- 4 bobkové listy
- 8 hřebíčků
- Rozmarýn, tymián
- Feferonky
- Sůl
- 2 lžičky oleje
Postup:
Do hrnce dáme všechny ingredience kromě oleje a feferonek. Dáme vařit na 3 minuty. Vypneme, přikryjeme a necháme odstát do druhého dne. Poté opět povařit a horký nálev dát do vyhřátých skleniček. Přidáme trochu oleje a feferonky. Zašroubujeme a otočíme víčkem dolů.