Nakládaný česnek ve víně a koření

Nakládaný česnek ve víně

Provensálský česnek naložený ve víně a koření je bez zápachu. Ideální je do salátů, jako příloha, ale klidně si ho můžete dát jen tak samotný. V lednici vydrží připravený 3 měsíce.

Ingredience:

  • ½ kila česneku
  • ½ litru bílého vína
  • 1 lžička černého pepře (celého)
  • 1 dcl octa
  • 75 g cukru
  • 4 bobkové listy
  • 8 hřebíčků
  • Rozmarýn, tymián
  • Feferonky
  • Sůl
  • 2 lžičky oleje

Postup:

Do hrnce dáme všechny ingredience kromě oleje a feferonek. Dáme vařit na 3 minuty. Vypneme, přikryjeme a necháme odstát do druhého dne. Poté opět povařit a horký nálev dát do vyhřátých skleniček. Přidáme trochu oleje a feferonky. Zašroubujeme a otočíme víčkem dolů.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *