Opilý beránek

Ani na Velikonoční neděli nechyběl recept na jednoduchý a báječný recept z pořadu Vychytávky Ládi Hrušky. A tématicky to byl nízkotučný opilý beránek.

Není to Láďův první beránek, protože již dříve ukázal, jak si udělat snadného pudinkového beránka. Pokud ovšem chcete něco skutečně extra a beránka ještě nemáte, tak neváhejte a vyzkoušejte!

Ingredience:

  • 1 hrnek cukru
  • 1 a 1/2 hrnku polohrubé mouky
  • 1/2 sáčku kypřícího prášku
  • 1 kostka tuku na pečení
  • 3 vejce
  • 1 vanička nízkotučného tvarohu
  • kúru z jednoho citrónu
  • hrst hrozinek naložených v rumu

 

Postup:

Metličkou utřeme vejce s cukrem, do pěny. Přidáme zbylé suroviny (tuk rozpuštěný, kúra nastrouhaná) a zamícháme do těsta. Nalijeme do formy a dáme péct na 180 °C asi 45 minut.

TIP: Upečeného beránka můžete potřít čokoládou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *