Smažák je jedním z nejrozšířenějších českých jídel, ale rozhodně se nejedná o nic zdravého. Navíc jeho příprava doma není úplně nenáročná.
Láďa Hruška však předvedl recept na nesmažený smažák, který lze udělat v hrníčku a mikrovlnce a hotový je během pár minut. Klidně si tak můžete udělat šmažák třeba v práci.
Ingredience:
- 100 g tvrdého sýra
- 1 rozšlehané vejce
- tuk a strouhanka na vymazání a vysypání hrnku
- široký hrnek
Postup:
Sýr si nejdříve nastrouháme na hrubém struhadle a rozšleháme vejce. Široký hrnek vymažeme tukem a vysypeme strouhankou.
Do hrnku dáme polovinu nastrouhaného sýra, rozšlehané vajíčko a poté i zbytek sýra. Na vrch nasypeme strochu strouhanky.
Vložíme do mikrovlnky a na nejvyšší stupeň ohříváme 5 minut. Nakonec necháme ještě minutu dojít a vychladnout.
jsou opravdu výborní lado
No až na tu zaplácanou mikrovlnku a hrnek ….
chutnalo to trošku po vaječině….ale jinak dobry ….nevím proč ale neměl jsem to obalený asi nešikovnost