Slaných dezertů není nikdy dost a proto gurmánský experimentátor vyzkoušel i poměrně netradiční koláč, který má jen pár ingrediencí.
Chutná výborně a je zapečený se sýrem a slaninou, tedy oblíbenou kombinací, která zaručuje, že si pochutná i návštěva.
Ingredience:
- 1 balíček listového těsta
- 1 balíček krájené slaniny
- 1 balíček strouhaného sýra
- 1 vejce
Postup:
Listové těsto vyválíme a poté nakrájíme (můžeme pravítkem) na 8 stejných cípů, tak aby se na každý vešel plátek slaniny na délku. Vyskládáme je na pečící papír tak, aby vznikla hvězda s malým kolem uprostřed.
Rozpůlíme slaninu (podélně) a plátky položíme na cípy. Poté prostředek zasypeme strouhaným sýrem. Cípy přeložíme špičkou doprostřed, potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme (mák, sezam apod.).
Dáme péct do rozehřáté trouby při 180 °C asi 20 minut, prostě do zlatova.