Sýrové bulky

Také máte rádi sýrové bulky či rohlíky? Pak jistě víte, že v obchodech za takto ochucené pečivo zaplatíte dost peněz a málokdy je čerstvé a křupavé.

Inspektor Láďa Hruška se pustil do sýrových housek, u kterých prý vůbec nepoznáte, že nejsou kupované. A jako vždy se řídil heslem chutně a levně. Upečte si také svoje sýrové bulky!

Ingredience:

  • 2 a 1/4 hrnku hladké mouky (5 Kč)
  • 1 balíček droždí v prášku (5 Kč)
  • 250 ml vody
  • lžička cukru a soli
  • balíček plátkového sýru Gouda (19,90 Kč)

Tip: Můžete použít svůj oblíbený sýr.

Postup:

Mouku, droždí, sůl a cukr smícháme v míse. Přilijeme vodu a vypracujeme těsto, které necháme pod utěrkou hodinu kynout.

Vytvarujeme bochánky a dáme je na plech s pečícím papírem, kde je necháme dalších 20 minut kynout. Poté na každý položíme plátek sýru. Pečeme v troubě na 200 °C přibližně 20 minut.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *