Také máte rádi sýrové bulky či rohlíky? Pak jistě víte, že v obchodech za takto ochucené pečivo zaplatíte dost peněz a málokdy je čerstvé a křupavé.
Inspektor Láďa Hruška se pustil do sýrových housek, u kterých prý vůbec nepoznáte, že nejsou kupované. A jako vždy se řídil heslem chutně a levně. Upečte si také svoje sýrové bulky!
Ingredience:
- 2 a 1/4 hrnku hladké mouky (5 Kč)
- 1 balíček droždí v prášku (5 Kč)
- 250 ml vody
- lžička cukru a soli
- balíček plátkového sýru Gouda (19,90 Kč)
Tip: Můžete použít svůj oblíbený sýr.
Postup:
Mouku, droždí, sůl a cukr smícháme v míse. Přilijeme vodu a vypracujeme těsto, které necháme pod utěrkou hodinu kynout.
Vytvarujeme bochánky a dáme je na plech s pečícím papírem, kde je necháme dalších 20 minut kynout. Poté na každý položíme plátek sýru. Pečeme v troubě na 200 °C přibližně 20 minut.