Zapečené chlebíčky

Nebyl by to Láďa Hruška, kdyby se spokojil s obyčejným receptem na obložené chlebíčky. Pustil se proto do vylepšené verze, kterou nazval „zapečené chlebíčky“. Ingredience jsou stejné, ale příprava i výsledek je jiný. A věřte, že těmito chlebíčky návštěvu překvapíte.

Ingredience:

Těsto

  • 3 a 3/4 hrnku hladké mouky
  • 1 kostka droždí
  • 1 lžička cukru
  • 1 lžička soli
  • 1 vrchovatý hrnek teplé vody

Náplň

  • 1 balíček šunky
  • 1 balíček suchého salámu
  • 1 balíček strouhaného sýra
  • 5 natvrdo uvařených vajec

Postup:

V míse smícháme mouku, droždí, cukr, sůl a horkou vodu. Vypracujeme těsto, které necháme kynout 30 minut. Poté vyválíme centimetr silnou placku, na kterou naskládáme ingredience, tak jak by patřili na chlebíček. Celé zavineme a necháme ještě 20 minut kynout. Potřeme olejem a dáme péct do trouby na 60 minut při 180 °C.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *