Nebyl by to Láďa Hruška, kdyby se spokojil s obyčejným receptem na obložené chlebíčky. Pustil se proto do vylepšené verze, kterou nazval „zapečené chlebíčky“. Ingredience jsou stejné, ale příprava i výsledek je jiný. A věřte, že těmito chlebíčky návštěvu překvapíte.
Ingredience:
Těsto
- 3 a 3/4 hrnku hladké mouky
- 1 kostka droždí
- 1 lžička cukru
- 1 lžička soli
- 1 vrchovatý hrnek teplé vody
Náplň
- 1 balíček šunky
- 1 balíček suchého salámu
- 1 balíček strouhaného sýra
- 5 natvrdo uvařených vajec
Postup:
V míse smícháme mouku, droždí, cukr, sůl a horkou vodu. Vypracujeme těsto, které necháme kynout 30 minut. Poté vyválíme centimetr silnou placku, na kterou naskládáme ingredience, tak jak by patřili na chlebíček. Celé zavineme a necháme ještě 20 minut kynout. Potřeme olejem a dáme péct do trouby na 60 minut při 180 °C.