Máte rádi bramboráky? Pak jistě oceníte další z receptů Ladislava Hrušky, který Vás naučí zužitkovat starý chléb a během chvíle si připravit pořádnou porci za pár korun.
I když spíše „chlebáčky“, protože brambory byste v tomto receptu hledali marně, ale chuťově nepoznáte rozdíl!
Ingredience:
- tvrdý chléb
- 2 vejce
- 3 stroužky česneku
- majoránka
- sůl, pepř
Postup:
Tvrdý chléb rozmočíme ve vodě. Poté ho smícháme s vajíčky, česnekem, majoránkou, solí a pepřem. Mícháme do té doby, než vytvoříme těsto.
Oproti klasickým bramborákům by těsto mělo být hustší a nesmí se trhat. Na pánvi rozehřejme olej a pomocí lžíce vytvoříme placičky, které osmažíme.
Chlebáčky dost osolte, jinak jsou placičky nasládlé. Akorát já je dělám na začátku trochu jinak: vydlabu chleba za sucha, kůrky nepoužívám, rozdrolím to v ruce na drobno do mísy a zaliju mlékem a rukou utvořím husté těsto. A dál pokračuju jako na bramborák.