Nadívané kuřecí kůže

První recept od Ládi Hrušky je alternativou k „číně“ a rodinný oběd Vás vyjde na 25 korun.

Hlavní surovinou jsou kuřecí kůže, které lze naplnit a vytvořit chutné závitky, po kterých se jen zapráší.

Ingredience:

  • 8 kuřecích kůží
  • 2 kuřecí játra – nemusí být
  • mléko
  • 3 krajíce staršího chleba
  • vejce
  • pepř, olej, cibule, muškátový květ, petrželová nať, sůl

Postup:

Cibuli nakrájenou na drobno osmahneme na oleji, můžeme přidat nakrájená játra (pokud nemáte játra rádi, lze je vynechat). Necháme vychladnout. Poté namočíme chléb do mléka či vody a vyždímáme. Přidáme k němu osmaženou cibulku s játry, přimícháme česnek, vejce, osolíme, podle chuti okořeníme a přidáme nasekanou petržel.

Náplň je hotová. Rozdělíme jí tedy do kuřecích kůží a zamotáme. Takto připravené nadívané kuřec kůže můžeme posypat grilovacím kořením. Naskládáme je do pekáče a podlijeme vodou. Pod alobalem je pak pečeme přibližně 15 minut a poté alobal sundáme a dopečeme dalších 15 minut.

1 thought on “Nadívané kuřecí kůže

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *