První recept od Ládi Hrušky je alternativou k „číně“ a rodinný oběd Vás vyjde na 25 korun.
Hlavní surovinou jsou kuřecí kůže, které lze naplnit a vytvořit chutné závitky, po kterých se jen zapráší.
Ingredience:
- 8 kuřecích kůží
- 2 kuřecí játra – nemusí být
- mléko
- 3 krajíce staršího chleba
- vejce
- pepř, olej, cibule, muškátový květ, petrželová nať, sůl
Postup:
Cibuli nakrájenou na drobno osmahneme na oleji, můžeme přidat nakrájená játra (pokud nemáte játra rádi, lze je vynechat). Necháme vychladnout. Poté namočíme chléb do mléka či vody a vyždímáme. Přidáme k němu osmaženou cibulku s játry, přimícháme česnek, vejce, osolíme, podle chuti okořeníme a přidáme nasekanou petržel.
Náplň je hotová. Rozdělíme jí tedy do kuřecích kůží a zamotáme. Takto připravené nadívané kuřec kůže můžeme posypat grilovacím kořením. Naskládáme je do pekáče a podlijeme vodou. Pod alobalem je pak pečeme přibližně 15 minut a poté alobal sundáme a dopečeme dalších 15 minut.
Kde se daj koupit kuřecí kůže ?