Bramborovo-pivní chléb

Pivo je tekutý chléb, přesně toto tvrzení se rozhodl vyzkoušet Láďa Hruška. Jeho recept je nadmíru jednoduchý a téměř zázračný, protože se mu z brambor a piva podařilo připravit nadýchaný bochník chleba. Až vyzkoušíte, zjistíte, že už nechcete jiný než domácí chléb.

Ingredience:

  • 1 kg hladké mouky
  • 1/2 litru vlažného piva
  • 2 uvařené brambory
  • 1 sáček sušeného droždí
  • 2 lžičky drceného kmínu
  • 2 lžičky soli
  • 1 lžička cukru

Postup:

Uvařené brambory oloupeme a najemno nastouháme. Všechny ingredience potom smícháme v míse a důkladně promícháme. Hnětením poté vytvoříme bochánek, který necháme hodinu kynout.

Nakynuté těsto vytvarujeme na pomoučeném válu a ještě na půl hodiny přikryjeme utěrkou. Poté dáme na plech a necháme péct při 210 °C. Po 10 minutách snížíme na 175 °C a pečeme hodinu.

Upečený chléb potřeme slanou vodou a dáme vychladnout.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *