Bublanina

Pečení takových dobrot jako je bublanina nebývá nic snadného. Chce to hodně surovin a hlavně času, a také nádobí, které je nutné poté umýt. Není divu, že to lidi odradí.

Láďa Hruška však má recept na skvělou bublaninu, kterou nejen, že zvládne každý, ale je hotová během chvíle a trouba, ta stačí mikrovlnná!

Ingredience:

  • 2 vejce (6 Kč)
  • 1 hrnek polohrubé mouky (1,50 Kč)
  • 1/2 hrnku moučkového cukru (1 Kč)
  • 1 vanilkový pudink (4 Kč)
  • 1/2 hrnku vody
  • 1/2 hrnku oleje (3 Kč)
  • 1/2 pytlíku prášku do pečiva (1,50 Kč)
  • ovoce (popř. kompot) (16 Kč)

Postup:

Všechny ingredience smícháme a vzniklé těsto nalijeme do nádby, která je vhodná k ohřevu v mikrovlné troubě. Nejdříve jí však vymažeme máslem a vysypeme moukou.

V mikrovlnce ohříváme 7 minut na střední výkon. Pokud je bublanina po vyklopení trochu mazlavá, lze dát na půl minuty dopéct.

3 thoughts on “Bublanina

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *