Láďa Hruška se sice častou pouští do velkého experimentování, ale tentokrát jistě potěší většinu, protože se rozhodl připravit recept na tradiční pochoutku, kterou známe ze školních jídelen.
Buchtičky se šodó jsou klasikou, kterou téměř nikdo nepohrdne, ale málokdo dělá domácí buchtičky. Není to však nic těžkého a věřte, že výsledek bude jako od maminky.
Ingredience:
Těsto
- 3 a 1/2 hrnku hladké mouky
- špetka soli
- 1 vejce
- 1 vanilkový cukr
- 1 lžíce cukru
- 1 hrnek mléka
- 1/2 kostky droždí
- 2 panáky oleje
- kúra z 1 citronu
Šodó
- 3/4 l mléka
- 1 vanilková pudink
- 3 lžíce cukru
- dle chuti rum
Postup:
Výroba těsta je nadmíru jednoduchá, protože základem je smíchat všechny suroviny dohromady. Důkladně promíchat a vypracovat těsto. Poté necháme 45-60 minut kynout. Nakynuté rozkrájíme a vytvoříme hady, které vyskládáme na plech s pečícím papírem a naporcujeme na buchtičky.
Pomažeme olejem a dáme péct do trouby předehřáté na 170 °C. Pečeme 20 minut dozlatova.
Šodó vytvoříme smícháním mléka, pudinku, cukru a rumu. Při ohřívání je nutné dávat pozor, jinak se směs připálí. Necháme vychladnout a poté už jen nalijeme na buchtičky.
Posielate knihu aj na Slovensko
Buchticky jsou super. Zkousela jsem uz nekolik receptu, ale tyhle jsou chutove urcite nejlepsi!