Švestkové knedlíky

Láďa Hruška dostal recept na švestkové knedlíky. A jako vždy je něčím odlišný. Jedná se o staročeský recept přímo od babiček, který zvládne skutečně každý, protože základem jsou jen 3 suroviny a špetka soli. Navíc je velice rychlý, protože knedlíky jsou z nekynutého těsta.

Ingredience:

  • 1 hrnek polohrubé mouky
  • 1 hrnek horké vody
  • špetka soli
  • švestky

Postup:

Mouku a sůl nasypeme do mísy a zalijeme horkou vodou. Mícháme dokud nevznikne těsto. Chvíli necháme odpočinout a uděláme z něj „hada“, kterého ručně zplácneme. Vyskládáme na těsto švestky a nožem okrojíme okolo každé kus těsta. Švestky zabalíme a vyválíme v mouce.

Knedlíky dáme do vroucí vody na cca. 7 minut, než vyplavou na povrch. Dozdobíme cukrem, mákem a přelijeme máslem.

5 thoughts on “Švestkové knedlíky

  1. knedlíky jsem zkoušela, musela jsem přidat trochu mouky oproti receptu, ale knedlíky pak šly udělat krásně a byly i dobré. Jaké jsou druhý den nevím, snědly se všechny.

  2. Také souhlasím že podle tohoto receptu se chuté knedlíky udělat nedají.Jasné je že hrnek vody a hrnek mouky nemůže dát dohromady to správné těsto.Přidával jsem mouku tak dlouho až bylo z těsta možné udělat knedlíky.Nevím přesně,ale možná bylo potřeba jednou tolik mouky.Vytvořené knedlíky se pak vařily podstatně delší dobu než je v receptu uvedeno aby vyplavaly.Hotový pokrm nebyl moc k jídlu,spíše vůbec. Tento recept je oproti ostatním receptům Ládi Hrušky absolutní propadák !!!!!!!!!!!!!!

  3. Vodu osolit, vařit. Do ni vmíchat mouku, vypni oheň dej vejce. Promichej! Testo vyvalej na 0,5cm. Do tohoto těsta dej švestku. A je to !!! Řikame tomu pařené těsto, vhodné i na meruňky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *