Čokoládovo-oříškový krém

Oblíbený čokoládovo-oříškový krém, který kupujeme za velké peníze v obchodech, přesně takový recept si připravil Ladislav Hruška.  I přesto, že se jedná o kalorickou bombu, je to pochoutka.

Snadno si tak můžete vyrobit domácí nutellu, kterou si můžete namazat na domácí veku nebo chléb.

Ingredience:

  • 1 balíček lískových oříšků – 100 g
  • 1 plechovka zahuštěného slazeného mléka
  • 2 tabulky mléčné čokolády
  • 4 lžíce medu
  • špetka soli

Postup:

Lískové oříšky nasucho opražíme na plechu v troubě při 180 °C cca 13 minut. Dáme do utěrky a promneme a tím je zbavíme slupek. Horké nasypeme do mixéru a vytvoříme krém, ten by měl být jemný.

Mléko, čokoládu, med a sůl dáme do hrnce, ten vložíme do vodní lázně, a necháme rozpustit. Mícháme, dokud není hmota hladká. Poté přidáme rozmixované oříšky a opět promixujeme, aby v krému nebyly hrudky.

7 thoughts on “Čokoládovo-oříškový krém

  1. Všude jsou postupy a dobrý .Včera jsem ochutnala u známé sýr ala lučin opravdu vynikající .Ten čokoládový krém udělám .Papa a dobrou chut všem.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *