Oblíbený čokoládovo-oříškový krém, který kupujeme za velké peníze v obchodech, přesně takový recept si připravil Ladislav Hruška. I přesto, že se jedná o kalorickou bombu, je to pochoutka.
Snadno si tak můžete vyrobit domácí nutellu, kterou si můžete namazat na domácí veku nebo chléb.
Ingredience:
- 1 balíček lískových oříšků – 100 g
- 1 plechovka zahuštěného slazeného mléka
- 2 tabulky mléčné čokolády
- 4 lžíce medu
- špetka soli
Postup:
Lískové oříšky nasucho opražíme na plechu v troubě při 180 °C cca 13 minut. Dáme do utěrky a promneme a tím je zbavíme slupek. Horké nasypeme do mixéru a vytvoříme krém, ten by měl být jemný.
Mléko, čokoládu, med a sůl dáme do hrnce, ten vložíme do vodní lázně, a necháme rozpustit. Mícháme, dokud není hmota hladká. Poté přidáme rozmixované oříšky a opět promixujeme, aby v krému nebyly hrudky.
kde je postup na přípravu???
ahoj Vedle Ingredience ja složka Postup klikni na to 🙂
Taky tu nemam ten postup
jo kte je postup spravne
co takhle naučit se číst ? vedle ingrediencí je postup,kliknu a vidím 🙂
Všude jsou postupy a dobrý .Včera jsem ochutnala u známé sýr ala lučin opravdu vynikající .Ten čokoládový krém udělám .Papa a dobrou chut všem.
není rychlejší si za stejnou cenu koupit nutellu?