Máte-li rádi bramborové chipsy, pak vás jistě potěší recept od Ládi Hrušky. Ten se rozhodl zaexperimentovat a najít nejlepší recept na křupavé čipsy bez tuku. A postupy jsou hned dva, protože jeden je ultrarychlý z mikrovlnky. A věřte, že výsledek bude stejně dobrý, jako u kupovaných.
Ingredience:
- brambory
- sůl
- olivový olej
Postup:
Klasický postup
Brambory omyjeme a nakrájíme na 2 mm tlusté plátky, které ihned ponoříme do mísy se studenou vodou. Vodou důkladně vypláchneme (voda musí být čistá). Vyskládáme na utěrku a osušíme.
Zakápneme olivovým olejem a osolíme. Na plech s pečícím papírem vyskládáme a dáme péct na 200 °C do zlatova.
Postup v mikrovlnce
Omytí a nakrájení brambor je stejné. Pouze plátky osoušíme, vyskládáme na talíř, osolíme a dáme na 5 minut do mikrovlnky.
zkoušela jsem ty z mikrovlnky, jsou super, ale trvalo to mnohem déle, zhruba 10 minut
to jo