Domácí paštika s brusinkami

Gurmánský experimentátor Láďa Hruška zkombinoval několik receptů a našel ten optimální, který zajistí chutnou paštiku, ale zabere pouze půl hodinky i s mytím nádobí.

Ingredience:

  • 500 g kuřecích jater
  • 1/2 kostky másla
  • špetka majoránky
  • 1 lžička soli
  • špetka pepře
  • 2 stroužky česneku
  • 1 menší cibule
  • 1 panák smetany
  • hrst nasekaných mandlí a sušených brusinek

Postup:

Játra omyjeme vodou, nakrájíme na kousky a odstraníme kusy blán. Cibulku nakrájíme nadrobno a osmahneme na pánvi s dvěma lžícemi másla. K cibulce přidáme majoránku a česnek. Poté přidáme játra a restujeme 10 minut.

Celou směs poté přendáme do vyšší nádoby, osolíme, opepříme, přidáme půl kostky másla a rozmixujeme tyčovém mixérem. Zjemníme smetanou. Jako poslední krok dochutíme mandlemi a brusinkami a necháme vychladit v lednici.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *