Máte rádi kečup a dáváte si ho skoro ke všemu? Pak jistě víte, že ne všechny kupované kečupy jsou lahodné a některé obsahují až moc chemických konzervantů.
S novým receptem Ládi Hrušky na lahodný domácí kečup, si ho můžete vyrobit sami doma 100% přírodní a se zárukou, že tam máte pouze ručně vybraná rajčata. Navíc je to jako vždy levnější.
Ingredience:
- 11 zralých rajčat
- 5 jablek
- 3 velké cibule
- 1 lžíce soli
- 4 hřebíčky
- 1/2 lžíce skořice
- 1 bobkový list
- 1 hrnek cukru
- 1/2 hrnku octa
Postup:
Očístíme zeleninu a nakrájíme na kostičky. Oloupeme jablka, zbavíme jadřinců a také nakrájíme. Všechny ingredience dáme vařit do hrnce.
Po hodině a 3/4 směs rozmixujeme, aby vznikla kaše a vaříme další 1/4 hodiny. Přecedíme a hotový kečup nalijeme do vyhřátých a sterilizovaných skleniček, které poté otáčíme dnem vzhůru a necháme vychladnout.
bezvadná sekaná jako bábovka.Velice jsem si pochutnal.
Prečo hociaké dve hodinky varit? Postačia tolko 20 minut nie?