Léto je čas, kdy mnoho z nás odjíždí někam do přírody. Láďa Hruška si tedy připravil ultrajednoduchou polévku, které je na dovolenou jako dělaná.
Navíc i v tomto receptu vás přesvědčí, že běžné suroviny se dají použít zcela netradičně. Tentokrát si totiž nebudete tavený sýr mazat na chleba, ale můžete z něho připravit chutnou polévku.
Ingredience:
- 2 trojúhelníčky taveného sýra
- 1 lžíce másla
- 1 cibulka
- 1 vajíčko
- 0,5 l vody
- sůl, pepř, plátek šunky
Postup:
Cibulku nakrájíme najemno, nať si schováme na později. Do ešusu dáme máslo a zpěníme na něm cibulku. K nazlátlé cibulce přidáme sýry, až se rozpustí, přilijeme vodu.
Vše promícháme, osolíme a opepříme. Zahustíme přes vidličku rozkvedlaným vajíčkem. Po minutě můžeme přestat vařit. Připravíme si nať a nakrájíme šunku na dozdobení.
Chtěl jsem tento recept vyzkoušet, ale bohužel jsem doma nenašel ešus.
vubec mi to nechutnalo