V jednoduchosti je krása a možná i proto se prostá ruská zmrzlina řadí mezi ty nejprodávanější. Léto už začalo, takže je nejvyšší čas začít si dělat zásoby zmrzliny.
Abyste nemuseli zmrzlinu draze kupovat připravil pro vás Láďa Hruška jednoduchý recept na ruskou zmrzlinu. A jako vždy se nejedná o nic složitého.
Ingredience:
- 2 kelímky smetany ke šlehání
- 3 vejce
- 3 lžíce moučkového cukru
- 1 vanilkový cukr
- 2 velké dortové oplatky
Postup:
Vyšleháme smetanu a sníh z bílků a nakonec i žloutky s cukrem. Do vyšlehaných žloutků vmícháme sníh a smetanu.
Oplatky dáme na dno nádoby a připravenou směs na ně rozprostřeme. Dáme do mrazáku na půl hodiny a poté promícháme, to opakujeme ještě dvakrát. Když je hmota zmrzlá a promíchaná srovnáme povrch a naskládáme na ní oplatky. Zmrzlinu necháme zmrazit do druhého dne.
To je sice pěkné, ale ty oplatky nikde mají kde? Ani v Globusu, ani v Bille je nevedou, prý je vylistovali 🙁 R
Oplatky koupíte v Kauflandu, mají je u zmrzliny.
Zdraví St.
Kupovala jsem je v globusu minuly tyden
Syrová vejce do zmrzliny? Rovná se přímé vstupence na infekční oddělení… Salmonelu mráz nehubí, pouze zpomaluje její množení!
No tak recept nezkoušejte a ti více odvážní ho vyzkouší.
P.S.: syrová vejce jím docela často a žádnou salmonelu jsem zatím neměl…
Přesně tak, do zmrzliny jedině vařená.
můžete je koupit u potřeb na pečení v nějakých cukrářských obchodech a na internetu