Máslo je základem do kuchyně. Mažeme ho na rohlíky, chleba apod. jenže jeho cena je stále vyšší a sehnat chutné bylinkové máslo nemusí být vůbec nic snadného.
Velmi jednoduchý recept na výrobu domácího bylinkového másla však našel i Ladislav Hruška. Potřebujete jen minimum surovin a postup zvládne jako vždy každý. A věřte, že poté co ochutnáte, už si žádné nebudete kupovat.
Ingredience:
- 2 kelímky smetany ke šlehání 33%
- sůl, česnek, bylinky – kopr, bazalka…
Postup:
Do vyšší nádoby nalijeme smetanu a vyšleháme cca. 4 minuty. Vyklopíme na cedník a oddělíme syrovátku. Oddělené máslo proléváme vodou a ručně z něj vytváříme na prkýnku hrudku. Nesmí se lepit.
Bylinky si nakrájíme na drobno a máslo v nich obalíme. Lehce osolíme a můžeme přidat i granulovaný česnek. Poté dáme máslo do fólie, která bude sloužit jako forma, a dáme ztuhnout do lednice.