Domácí šlehačka

Láďa Hruška ukázal, jak se dá ze šlehačky udělat máslo, teď předvedl i opačný recept. Situace, kdy dostanete chuť na nějaký dezert se šlehačkou, kterou ovšem nemáte, není nic výjimečného. To ovšem není problém, pokud máte kousek másla.

Tento jednoduchý fígl používají běžně v cukrárnách a nyní si můžete udělat stejně lahodnou šlehačku i doma.

Ingredience:

  • kousek másla
  • mléko

Postup:

Mléko přivedeme k bodu varu a přidáme kousky másla. Směs dáme do mixéru a mixujeme přibližně 3 minuty. Přelejeme do misky, necháme vychladnout a dáme na hodinu do mrazáku. Poté pouze směs ušleháme do tuhé hmoty.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *