Hlíva ústřičná je nazývána „houba věčného mládí“. Prospívá především imunitnímu systému a pomalu se stává běžnou ingrediencí. Zbyněk naučil Láďu výbornou dršťkovou polévku právě z této houby, kterou si můžete sami vypěstovat.
Ingredience:
- 500 g hlívy ústřičné
- 2 cibule
- Olivový olej
- Kmín
- 4 sušené feferonky
- 2 lžíce mleté sladké papriky
- Bobkový list
- Brambory
- Chléb (bez kůrky)
- Česnek
- Majoránka
Postup:
Cibuli nakrájíme najemno, dáme do hrnce na olivový olej a orestujeme na hnědo. Přidáme kmín, feferonku, červenou papriku. Vše krátce orestujeme a poté zalijeme vodou. Až se voda začne vařit, přidáme natrhanou hlívu a bobkový list. Vaříme půl hodiny.
Poté přidáme na kostičky nakrájené brambory a necháme povařit. Poté zahustíme chlebem, přidáme česnek a majoránku. Podle potřeby zahustíme moukou.