Dršťková polévka z hlívy ústřičné

Dršťková polévka z hlívy ústřičné

Hlíva ústřičná je nazývána „houba věčného mládí“. Prospívá především imunitnímu systému a pomalu se stává běžnou ingrediencí. Zbyněk naučil Láďu výbornou dršťkovou polévku právě z této houby, kterou si můžete sami vypěstovat.

 

Ingredience:

  • 500 g hlívy ústřičné
  • 2 cibule
  • Olivový olej
  • Kmín
  • 4 sušené feferonky
  • 2 lžíce mleté sladké papriky
  • Bobkový list
  • Brambory
  • Chléb (bez kůrky)
  • Česnek
  • Majoránka

Postup:

Cibuli nakrájíme najemno, dáme do hrnce na olivový olej a orestujeme na hnědo. Přidáme kmín, feferonku, červenou papriku. Vše krátce orestujeme a poté zalijeme vodou. Až se voda začne vařit, přidáme natrhanou hlívu a bobkový list. Vaříme půl hodiny.

Poté přidáme na kostičky nakrájené brambory a necháme povařit. Poté zahustíme chlebem, přidáme česnek a majoránku. Podle potřeby zahustíme moukou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *