Láďa Hruška tuto polévku nazval „dýňový baciložrout“, protože jednou z hlavních ingrediencí je čerstvý zázvor, který dokáže být v období chřipek velkým pomocníkem. Především je to ale vychytaný sezónní recept pro všechny, kterým se doma povalují dýňě.
Ingredience:
- cibulku (na malé kostičky)
- dýni (na větší kostičky)
- sůl, pepř
- 1/2 litru vody
- mléko
- máslo
- zázvor
- dýňová semínka (volitelně)
Postup:
V hrnci zpěníme (na másle) cibulku a přisypeme kostičky dýně. Zalijeme vodou, aby bylo vše pod hladinou, a po 15 minutách stahujeme z plotny. Rozmixujeme tyčovým mixérem a přilijme trochu mléka, přidáme nastrouhaný zázvor. Vaříme ještě 5 minut. Nakonec můžeme ozdobit dýňovými semínky.