Dýňová polévka

Dýňová polévka

Láďa Hruška tuto polévku nazval „dýňový baciložrout“, protože jednou z hlavních ingrediencí je čerstvý zázvor, který dokáže být v období chřipek velkým pomocníkem. Především je to ale vychytaný sezónní recept pro všechny, kterým se doma povalují dýňě.

Ingredience:

  • cibulku (na malé kostičky)
  • dýni (na větší kostičky)
  • sůl, pepř
  • 1/2 litru vody
  • mléko
  • máslo
  • zázvor
  • dýňová semínka (volitelně)

Postup:

V hrnci zpěníme (na másle) cibulku a přisypeme kostičky dýně. Zalijeme vodou, aby bylo vše pod hladinou, a po 15 minutách stahujeme z plotny. Rozmixujeme tyčovým mixérem a přilijme trochu mléka, přidáme nastrouhaný zázvor. Vaříme ještě 5 minut. Nakonec můžeme ozdobit dýňovými semínky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *