Hrníčkové knedlíky

Svíčková, guláš, rajská, zkrátka všechna oblíbená česká jídla mají jedno společné – knedlíky. S domácími knedlíky se už setkáme spíše v restauracích a lidé doma volí kupovanou alternativu.

Láďa Hruška však od diváků dostal recept na rychlé a levné staročeské knedlíky, které uděláte snadno v hrnečku. A věřte, že vylepší každé jídlo s omáčkou!

Ingredience:

  • 1 hrnek hrubé mouky (2 Kč)
  • 1 lžička soli (0,50 Kč)
  • 1 hrnek mléka (6 Kč)
  • 2 rohlíky (3 Kč)
  • 2 vejce (6 Kč)
  • bylinky

Postup:

Těsto vytvoříme ze dvou žloutků, hrnku mléka a hrnku hrubé mouky. Osolíme lžičkou soli. Dobře  promícháme, případná řídká konzistence nevadí.

Dva rohlíky nakrájíme na malé kostičky a přidáme do těsta. Z bílků vyšleháme sníh a opět přidáme do těsta. Podle chuti můžeme přidat bylinky např. pažitka nebo petržel.

Hrnky na knedlíky vymažeme sádlem. Těsto vylejeme do 3/4 výšky hrnku. Připravené hrnky dáme do hrnce s vodou (hladina po spodní část ucha). Vaříme 33 minut, poté vyndáme hrnky z vody, necháme odstát a vyklopíme.

9 thoughts on “Hrníčkové knedlíky

  1. Proc neuvadite i postup,jak co a cas?To je stejne dulezite jaka ingredience.Bez postupu nelze nic uvarit.Konkretne knedliky z hrnicku.Jak mam hadat postup?Muj email:kgct@seznam.cz…………..Dekuji za navod-odpoved.Mame to nakoupeno a tesime se na to,ale nevime jak.

    1. Přesně tak, nápis Ingredience a Postup jsou záložky, stačí kliknout a zobrazí se jedno nebo druhé.

  2. Knedlíčky výborné 🙂 a když se těsto schová do lednice a na druhý den se dělají jsou výborné 🙂

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *