Svíčková

Mezi tradiční česká jídla patří bez pochyb svíčková. Málokdo by si jí však sám udělal během týdne, když nemá mnoho času.

Láďa Hruška však přináší recept na rychlou a snadnou svíčkovou, kterou zvládne každý. Opět se jedná o levný a chutný recept, koneckonců Inspektor TV Nova to ani jinak neumí.

Ingredience:

  • 100 g kuřecích prsou
  • 1 sklenice sterilované zeleniny pro přípravu omáček HALALI
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 1 smetana ke šlehání
  • 1 lžíce cukru

Postup:

Kuřecí maso nakrájíme na kostičky a osmahneme na oleji nebo másle. Poté přilijeme sterilovanou zeleninovou směs (včetně nálevu) do hrnce a dusíme, dokud maso nezměkne (cca 15 minut). Maso vyndáme a omáčku rozmixujeme.

Lžíci hladké mouky smícháme se smetanou a vmícháme do rozmixované omáčky, necháme povařit, dokud omáčka nezhoustne. Můžeme přisladit cukrem a opět vložíme maso. Příliš hustou omáčku lze naředit vodou.

Aby byla svíčková kompletní, spolu se svíčkovou připravte i domácí staročeské knedlíky.

12 thoughts on “Svíčková

  1. Dneska jsem prubla tu svickovou a mužů říct ze je opravdu dobra.A dokonce chutnala i mému prileli a to už je co říct:-))

  2. Chybí mi tam špek, hořčice, citrón, nové koření, pepř, bobkový list. A ta sterilizovaná zelenina?! Za 21 kaček? Dvě mrkve, dvě petrušky, menší + kousek celeru ať nekecám 10 kaček.

    1. Tak si tam dej spek, horcici, citron, nove koreni, pepr, bobkovej list a v obchode zaplat misto 21 kacek za halali, treba 50. 😀

  3. hovna hovna a zas hovna!!!!!! svíčková a s kuřecího,kdo to kdy slišel??? todle mě fakt uraží,ríká si kuchař a při tom,když by mu člověk dal do ruky mormy,tak ani nespočítá kolik by toho potřeboval na 13 porcí.

  4. jaky hovna,on neni kuchar jen slycha recepty od lidi co si nemuzou dovolit varit vse podle predepsanych potravin.kdyz se to takovym genium nelibi,tak at vari podle Polrajcha nebo jinych ale chudsi lidi by si na jejich jidla museli vzit hypoteku.Jak se to rika,kdyz se ti nelibi program v televizi,tak to prepni nebo vypni.

  5. jj Souhlas neco m fakt nejedle Ale neco je dobre a levne .mám 26 let a vim co je to nemit Matka se nedokazala pořádne postarat a svičková leda u babičky .Nebo pečene maso jednou za čas .Kolikrat nebylo ani na chleba Tak tu svičkovou mu schvaluji .Některe deti musi mit radost nekdo ma svičkovou a sladkosti dost .Nekdo má z toho druhe vánoce.Vim podle nás

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *