Myslíte si, že udělat dobré ovocné knedlíky musí trvat dlouho a ještě budou drahé? Láďa Hruška nám ukázal, že „jablečňáky s perníkem“ jsou výborné jídlo i dezert.
Jejich přípravu navíc zvládnete během chvíle a pokud máte děti, pak je určitě zapojte! Nečekejte ale, že vám zbydou.
Ingredience:
- 3 větší jablka
- 1 sladký bílý jogurt
- hrnek hrubé mouky
- perník (volitelně)
Postup:
Jablka nastrouháme na jemno a zahustíme hrubou moukou. Naděláme knedlíčky velikosti přibližně pingpongových míčků a ty uvaříme ve slané vodě (stejně jako klasické knedlíky, doku nevyplavou).
Tip: Těsto by mělo být lepivé (méně mouky), aby nebyly knedlíčky tuhé.
Hotové knedlíky polijeme bílým jogurtem a posypeme nastrouhaným perníkem. Lze přidat i další ozdoby, především ovoce, tvaroh, skořicový cukr…
A ještě jednou,zapomněl jsem,že jsme „zblajzli“ ten výborný a rychlý štrůdl,jen se po něm „zakouřilo“