Jablečňáky s perníkem

Myslíte si, že udělat dobré ovocné knedlíky musí trvat dlouho a ještě budou drahé? Láďa Hruška nám ukázal, že „jablečňáky s perníkem“ jsou výborné jídlo i dezert.

Jejich přípravu navíc zvládnete během chvíle a pokud máte děti, pak je určitě zapojte! Nečekejte ale, že vám zbydou.

Ingredience:

  • 3 větší jablka
  • 1 sladký bílý jogurt
  • hrnek hrubé mouky
  • perník (volitelně)

Postup:

Jablka nastrouháme na jemno a zahustíme hrubou moukou. Naděláme knedlíčky velikosti přibližně pingpongových míčků a ty uvaříme ve slané vodě (stejně jako klasické knedlíky, doku nevyplavou).

Tip: Těsto by mělo být lepivé (méně mouky), aby nebyly knedlíčky tuhé.

Hotové knedlíky polijeme bílým jogurtem a posypeme nastrouhaným perníkem. Lze přidat i další ozdoby, především ovoce, tvaroh, skořicový cukr…

1 thought on “Jablečňáky s perníkem

  1. A ještě jednou,zapomněl jsem,že jsme „zblajzli“ ten výborný a rychlý štrůdl,jen se po něm „zakouřilo“

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *