Zákusky s ovocem jsou oblíbenou svačinou a odpoledním dezertem většiny z nás. Láďa Hruška našel recept na tradiční zapečená jablka a nazval jej „Tátovy velehory“.
Recept je nadmíru jednoduchý, ale během chvíle vytvoříte plech plný sladkého pokušení.
Ingredience:
- 3 hrnky hladké mouky
- 1 hrnek moučkového cukru
- 1 kostka másla
- 2 vejce
- 1 prášek do pečiva
- 2 lžičky zakysané smetany
- 10 jablek
- skořivový cukr
Postup:
Omyjeme jablka, odstraníme jadřince a překrojíme na půl. Poloviny jablek dáme na plech s pečícím papírem a dáme na 15 minut péct do trouby předehřáté na 160 °C. Necháme vychladnout na pelchu.
Z ostatních surovin vypracujeme hladké těsto, které si rozdělíme na poloviny. Obě poloviny rozválíme do tenkých plátů.
Jeden plát dáme na plech s pečícím papírem a navrch pokládáme pečená jablka, pocukrujeme a posypeme skořicí (podle chuti) a nakonec přiklopíme dalším plátem těsta. Zkontrolujeme, že se nikde nyvtvořily bubliny.
Pečeme ve vyhřáté troubě na 200 °C asi 40 minut. Poté už stačí pouze pocukrovat.
Dobrý deň.
Vaše recepty sú skvelé,Už som ich aj mnoho vyskúšala a dala som recepty aj mojim
kolegom.Dnes som robila jablkové veľhory a vypadá to tak,že budem robiť ešte
raz,pretože sa už stačili zjesť.Teším sa na nové recepty,ktoré rada vyskúšam.