Lívance jsou osvědčenou pochoutkou, kterou uděláte radost nejen dětem. A pokud máte jěště nějaká zbylá jablka, tak vám přijde vhod nový recept gurmánského experimentátora Ládi Hrušky, který lívanečky vylepšil.
Ingredience:
- 1 hrnek polohrubé mouky
- 1 hrnek nahrubo nastrouhaných jablek
- 2 vejce
- 1 hrnek mléka
- 1 lžička kypřícího prášku do pečiva
Poleva
- 1 zakysaná smetana
- 1 vanilkový cukr
Postup:
Všechny ingredience smícháme a v míse z nich mícháním vytvoříme hmotu, kterou už jen smažíme na pánvičce či lávanečníku.
Hotové lívance můžeme pocukrovat, nebo si jako Láďa připravit polevu. Stačí smíchat kelímek zakysané smetany s vanilkovým cukrem.
Je to výborný budu to pict kazdy druhy den
Mám to vyzkoušené, jsou výborné jak se zakysanou smetanou a nebo jenom potřít zavařeninou. Dělám to dost často. Díky Láďo