Jablkový dort

Po domácích piškotech přichází, v sezóně sklizně jablek, gurmánský experimentátor Láďa Hruška s receptem na jednoduchý nepečený dort. Je osvěžující a jistě přijde vhod při každé příležitosti, kdy máte chuť na něco sladkého.

Ingredience:

  • 5 jablek
  • 1 vanilkový pudink
  • 4 lžíce cukru
  • 1/2 lžíce skořice
  • 1 balíček piškotů

Postup:

Jablka omyjeme, oloupáme a nastrouháme nahrubo. Vložíme do hrnce a podlijeme 200 ml vody, přidáme půl lžičky skořice a podusíme 5 minut.

V míse mezitím smícháme pudink, hrnek vody ačtyři lžíce cukru. Směs nalijeme do hrnce k jablkům a vaříme do zhoustnutí.

Připravíme si mísu vyskládanou piškoty a nalijeme část směsi. Poté opět položíme vrstvu piškot a takto několikrát opakujeme. Připravený dort dáme vychladit do lednice a poté vyklopíme.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *