Loupáky jsou oblíbené snídaňové pečivo, ale sehnat je dnes čerstvé a levné je nadlidský úkol. Naštěstí nám Láďa Hruška odhalil recept na skvělé domácí loupáky, které zvládne každý.
Z jedné várky vyrobíte až 12 loupáků a jejich cena bude v surovinách pouhých 3 Kč. Najdete takovou cenu i ve vašem obchodě?
Ingredience:
- 2 žloutky
- citronová kůra
- 1 vanilkový cukr
- 1 hrnek vlažného mléka
- půlka droždí
- 1 lžíce krupicového cukru
- špetka soli
- 3 hrnky hladké mouky
- 1/3 kostky másla
Postup:
Kromě jednoho žloutku určeného na potření, všechny ingredience smícháme a vypracujeme těsto – ručně nebo v domácí pekárně. Necháme vykynout.
Na pomoučeném válu z těsta vyválíme rohlíky a opět necháme kynout. Připravené loupáky potřeme rozšlehaným žloutkem posypeme mákem. A dáme péct do rozpečené tlouby do růžova.
chybí tady kolik se dává tuku
1/3 kostky másla
Prosím o informaci na kolik stupňů péct. Děkuji.