Tátův štrůdl

Protože se pizza z pomazánkového másla u vás zabodovala, rozhodl se Inspektor Láďa Hruška připravit další chutný recept, ve kterém je „zakázané“ pomazánkové máslo.

Dnes jde o sladký Tátův štrúdl. Název vychází z toho, že tuto dobrotu snadno připraví i muži, kteří se v kuchyni běžně nepohybují a s pečením nemají zkušenosti.

Ingredience:

Těsto

  • 1 vanička pomazánkového másla
  • 1 vanička polohrubé mouky

Náplň

  • 2 jablka
  • 1 skořicový cukr
  • hrozinky

Na potření

  • 1 vejce

Postup:

Těsto vytvoříme z kelímku pomazánkového másla a stejného množství polohrubé mouky a špetku soli. Vše nasypeme do mísy a důkladně promícháme. Pokud se těslo lepí, podsypeme moukou.

Jablka nastrouháme.

Těsto rozválíme na tloušťku přibližně 3 milimetrů a nasypeme na něj nastrouhaná jablka. Podle chuti lze přidat i oříšky. Vše posypeme skořicovým cukrem a přidáme hrozinky.

Těsto zabalíme a potřeme rozmíchaným vajíčkem. Na vrch můžeme pro vylepšení nasypat například mandle. Dáme péct do trouby na 180 °C na cca 40 minut.

2 thoughts on “Tátův štrůdl

  1. Podobný štrůdl dělám už několik roků,s tím rozdílem,že místo skořicového cukru dávám vanilkový a dělám ze dvou vaniček hladké mouky.Jsou dvě nohavice a je výborný.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *