Protože se pizza z pomazánkového másla u vás zabodovala, rozhodl se Inspektor Láďa Hruška připravit další chutný recept, ve kterém je „zakázané“ pomazánkové máslo.
Dnes jde o sladký Tátův štrúdl. Název vychází z toho, že tuto dobrotu snadno připraví i muži, kteří se v kuchyni běžně nepohybují a s pečením nemají zkušenosti.
Ingredience:
Těsto
- 1 vanička pomazánkového másla
- 1 vanička polohrubé mouky
Náplň
- 2 jablka
- 1 skořicový cukr
- hrozinky
Na potření
- 1 vejce
Postup:
Těsto vytvoříme z kelímku pomazánkového másla a stejného množství polohrubé mouky a špetku soli. Vše nasypeme do mísy a důkladně promícháme. Pokud se těslo lepí, podsypeme moukou.
Jablka nastrouháme.
Těsto rozválíme na tloušťku přibližně 3 milimetrů a nasypeme na něj nastrouhaná jablka. Podle chuti lze přidat i oříšky. Vše posypeme skořicovým cukrem a přidáme hrozinky.
Těsto zabalíme a potřeme rozmíchaným vajíčkem. Na vrch můžeme pro vylepšení nasypat například mandle. Dáme péct do trouby na 180 °C na cca 40 minut.
Velmi mi chutnaji,dělam si je tak aby je mě la i pro DIA
Podobný štrůdl dělám už několik roků,s tím rozdílem,že místo skořicového cukru dávám vanilkový a dělám ze dvou vaniček hladké mouky.Jsou dvě nohavice a je výborný.