Mléčné řezy

Mléčné řezy jsou pochoutkou, kvůli které děti dokáží v obchodě udělat pořádný humbuk, ale oblíbené jsou i mezi dosplělými. Jejich vysoká cena a malé balení však tento požitek dost omezuje. Tomu však může být konec, díky receptu, který našel Láďa Hruška, na mléčný řez.

Lahodné mléčné řezy si můžete vyrobit hravě doma a za pár korun budete mít hned celý plech. Rozhodně však nečekejte, že vydrží. Jen se po nich zapráší!

Ingredience:

Těsto

  • 3 vejce
  • 4 lžíce cukru
  • 3 lžíce oleje
  • 2 lžíce kakaa
  • 5 lžic polohrubé mouky
  • 1/2 lžičky kypřícího prášku

Náplň

  • necelá polovina z kostky másla
  • 6 lžic moučkového cukru
  • 2 lžíce vanilkového cukru
  • 1 kostka měkkého tvarohu
  • 1 kelímek zakysané smetany

Postup:

Vejce s cukrem vyšleháme do husté pěny a všelháme olej, kakao, mouku a kypřící prášek. Těsto vylijeme na plech s pečícím papírem a rozetřeme na tenkou vrstvu. Dáme péct do předehřáté toruby na 175 °C asi 9-10 minut.

Náplň vytvoříme vyšleháním másla, moučkového a vanilkového cukru. Do toho všleháme ještě tvaroh a zakysanou smetanu.

Hotové těsto přepůlíme, natřeme náplní a přikryjeme, aby vznikl sendvič. Necháme alespoň 2 hodiny vychladit v lednici a nakrájíme na libovolné tvary.

6 thoughts on “Mléčné řezy

  1. Kuřecí bábovka z prsních řízků a slaniny se zadařila a sklidila opravdu úspěch… Sekanou jsem dělala do srnčího hřbetu místo bábovky, též výborná…Miru

  2. Noo,těsto se mě podařilo upéct pěkně,nebylo rovnoměrné ale dobré 🙂
    ale náplň to už bylo horší,musí tam být nějaké chyba v receptu,protože se mě to roztékalo a bylo to moc řítké.
    abych ale nebyl takový nezdvořilí,bylo to moc výborné 🙂

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *