Mléčné řezy jsou pochoutkou, kvůli které děti dokáží v obchodě udělat pořádný humbuk, ale oblíbené jsou i mezi dosplělými. Jejich vysoká cena a malé balení však tento požitek dost omezuje. Tomu však může být konec, díky receptu, který našel Láďa Hruška, na mléčný řez.
Lahodné mléčné řezy si můžete vyrobit hravě doma a za pár korun budete mít hned celý plech. Rozhodně však nečekejte, že vydrží. Jen se po nich zapráší!
Ingredience:
Těsto
- 3 vejce
- 4 lžíce cukru
- 3 lžíce oleje
- 2 lžíce kakaa
- 5 lžic polohrubé mouky
- 1/2 lžičky kypřícího prášku
Náplň
- necelá polovina z kostky másla
- 6 lžic moučkového cukru
- 2 lžíce vanilkového cukru
- 1 kostka měkkého tvarohu
- 1 kelímek zakysané smetany
Postup:
Vejce s cukrem vyšleháme do husté pěny a všelháme olej, kakao, mouku a kypřící prášek. Těsto vylijeme na plech s pečícím papírem a rozetřeme na tenkou vrstvu. Dáme péct do předehřáté toruby na 175 °C asi 9-10 minut.
Náplň vytvoříme vyšleháním másla, moučkového a vanilkového cukru. Do toho všleháme ještě tvaroh a zakysanou smetanu.
Hotové těsto přepůlíme, natřeme náplní a přikryjeme, aby vznikl sendvič. Necháme alespoň 2 hodiny vychladit v lednici a nakrájíme na libovolné tvary.
dělala jsem a nevydržely ani do večera, vážně super!
Kuřecí bábovka z prsních řízků a slaniny se zadařila a sklidila opravdu úspěch… Sekanou jsem dělala do srnčího hřbetu místo bábovky, též výborná…Miru
Ládíčku, děkujeme. Měj se dobře, přeji zdraví a úspěch.
Jana
Noo,těsto se mě podařilo upéct pěkně,nebylo rovnoměrné ale dobré 🙂
ale náplň to už bylo horší,musí tam být nějaké chyba v receptu,protože se mě to roztékalo a bylo to moc řítké.
abych ale nebyl takový nezdvořilí,bylo to moc výborné 🙂
výborné a nemělo to chybu.dávám palec nahoru 🙂
Super. udělal jsem si ho a chutnal skvěle!!! určitě doporučuji!!