Mrkvový dort

Mrkvový, a dort? Možná se divíte, co je to za příšerné spojení, ale ve skutečnosti je to po světě známý recept. Sám Láďa Hruška měl možnost si vyzkoušet, jak se dělá ve svém pořadu Vychytávky Ládi Hrušky.

Pokud tedy nechcete ke kafíčku nudné čokoládové dorty se šlehačkou, je tohle ideální volba.

Ingredience:

  • 2 hrnky polohrubé mouky
  • 1 hrnek oleje (řepkový)
  • 4 vejce
  • 1 hrnek cukru (hnědý ideálně)
  • 1 lžičku kypřícího prášku
  • 1 lžičku skořice
  • mleté ořechy (hrubě)
  • 2 lžičky sody
  • 3 hrnky nastrouhané mrkve

Na krém:

  • velký bílý jogurt
  • vanička mascarpone
  • cukr
  • želatina

Postup:

Smícháme suroviny na těsto a vypracujeme si těsto, které rozdělíme na poloviny. Části můžeme zapéct v remosce, nebo použijeme dortovou formu.

Po upečení necháme vychladnout (poté případně rozpůlíme, pokud nebyl dělán v remosce). Mezitím si připravíme krém smícháním bílého jogurtu, mascarpone a cukru (podle chuti). Uvaříme želatinu a vmícháme do směsi.

Polovinu korpusu potřeme krémem a přiklopíme. Potřeme zbytkem krému, posypeme oříšky a dáme ztuhnout do lednice (nejlépe přes noc).

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *