To, že lze udělat bezlepkovou pizzu z pomazánkového másla, už víte. Láďa však nyní ukázal další skvělý recept, podle kterého si snadno vykouzlíte pizzu z hlávky květáku.
Nenechte se zmást, je to snadné, dietní a především chutné! A mouku ani nepotřebujete.
Ingredience:
- 1 hlavička uvařeného květáku
- 1 mozzarela
- 1/2 lžičky soli a koření (např. oregáno)
- 1 vejce
- 1 rajčatový protlak
Postup:
Uvařený květák rozmixujeme tyčovým mixérem, přidáme vejce, nastrouhanou mozzarelu, sůl a koření. Důkladně promícháme, aby se vytvořilo „těsto“, které rozetřeme na plech s pečícím papírem (pomazaný trochou oleje).
Dáme péct na 30 minut při 220 °C, dokud nebude těsto mít zlatavou barvu. Poté pomažeme rajčatovým protlakem a ingrediencemi podle své chuti. Dáme zapéct na 10 minut.
Dobre mnam recept