Recept na opilé kuře sice nevymyslel Láďa Hruška, ale mnoha lidem tento starý recept připomněl.
Pokud máte rádi kuře a pivo, pak pro vás bude opilé kuře oblíbeným jídlem. Není sice dietní, ale rozhodně výborně chutná!
Ingredience:
- 1 celé kuře (cca 1,5 kg)
- 1 plechovka piva
Marináda
- 2 lžíce medu
- 3 lžíce oleje
- 3 lžíce sojové omáčky
- 1 lžíce vinného octa
- 4 stroužky česneku
- 1 lžička chilli v prášku
- 1 lžíce červené chilli omáčky
- sůl
Postup:
Vezmeme celé kuře a vyndáme zbytek vnitřku. Omyjeme ho, osolíme a připravíme, jak jsme zvyklí na grilování. Vložíme kuře do marinády (podle receptu nebo své oblíbené) a necháme marinovat přibližně hodinu.
Poté vezmeme plechovku piva a 1 dcl odlijeme (nebo i upijeme). Na vršek plechovky uděláme ještě dva otvory. Plechovku pak položíme na plech s pečícím papírem a kuře na ní usadíme.
Plech s kuřetem vložíme do trouby a pečeme na 180 °C asi 35 minut.