Opilé kuře

Recept na opilé kuře sice nevymyslel Láďa Hruška, ale mnoha lidem tento starý recept připomněl.

Pokud máte rádi kuře a pivo, pak pro vás bude opilé kuře oblíbeným jídlem. Není sice dietní, ale rozhodně výborně chutná!

Ingredience:

  • 1 celé kuře (cca 1,5 kg)
  • 1 plechovka piva

Marináda

  • 2 lžíce medu
  • 3 lžíce oleje
  • 3 lžíce sojové omáčky
  • 1 lžíce vinného octa
  • 4 stroužky česneku
  • 1 lžička chilli v prášku
  • 1 lžíce červené chilli omáčky
  • sůl

Postup:

Vezmeme celé kuře a vyndáme zbytek vnitřku. Omyjeme ho, osolíme a připravíme, jak jsme zvyklí na grilování. Vložíme kuře do marinády (podle receptu nebo své oblíbené) a necháme marinovat přibližně hodinu.

Poté vezmeme plechovku piva a 1 dcl odlijeme (nebo i upijeme). Na vršek plechovky uděláme ještě dva otvory. Plechovku pak položíme na plech s pečícím papírem a kuře na ní usadíme.

Plech s kuřetem vložíme do trouby a pečeme na 180 °C asi 35 minut.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *