Kuřecí křídla

Máte rádi kuřecí křídla, které nabízejí ve fastfoodech? Pak jistě víte, že za pár kousků zaplatíte několik desítek korun. Za stejnou cenu si však doma můžete udělat i 4x více!

A nebyl by to Láďa Hruška, kdyby kuřecí křídla nebyla chutná a ještě jednoduchá na přípravu. Navíc kuřecí křidélka od Ládi jsou k nerozeznání od těch kupovaných.

Ingredience:

  • 6 kuřecích křídel
  • hladká mouka
  • olej
  • 2 lžičky soli
  • 1 lžička papriky
  • granulovaný česnek (1 lžička)
  • 1 lžička chilli
  • grilovací koření
  • kari
  • tymián
  • voda
  • mléko
  • 1 vejce

Postup:

Kuřecí křídla naporcujeme na poloviny. Připravíme si tři misky. Do první dáme dvě lžičky soli, jednu lžičku papriky, jednu lžičku granulovaného česneku, chilli, grilovací koření, kari, tymián.
Do druhé misky nasypeme hladkou mouku a osolíme jí. Do třetí misky rozmícháme směch vajíčka, mléka a vody, poměr je 2:1:1.

Nalijeme olej do hrnce tak, aby byla všechna křídla ponořena a rozpálíme ho.

Kuřecí křídla obalíme ve směsi koření, pak v mouce a nakonec ve vajíčkové směsi. Po obalení všech křídel nasypeme zbytek koření a mouky do sáčku. Obsah promícháme a vložíme do ní křídla. Sáček utěsníme a protřepeme.

Křídla pak vložíme do rozpáleného oleje (POZOR!) a smažíme přibližně 10 minut do zlatova.

1 thought on “Kuřecí křídla

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *