Láďa Hruška se vypravil na pivní festival a rozhodl se, že vyzkouší upéct čokoládový pivní dort.
I když to zní, že pivní dort musí být hořký, není to zdaleka pravda. Mnohem překvapivější je však fakt, že na tento dort nepotřebujeme žádnou formu, upečeme ho pohodlně v hrnci.
Ingredience:
Těsto
- 1 hrnek černého piva – min. 18°
- 2 hrnky hladké mouky
- 2 hrnky hnědého cukru
- 2 lžičky prášku do pečiva
- špetka soli
- 3/4 hrnku kakaa
- 3 menší vejce
- 1 kelímek zakysané smetany
- 1 kostka másla
Poleva
- 2 tabulky čokolády na vaření
- 1 kelímek smetany ke šlehání
- 1 lžíce másla
Postup:
Smícháme mouku s práškem do pečiva, přidáme cukr a špetku soli. V hrnci rozpustíme máslo, přisypeme kakao a zalijeme pivem. Vejce se smetanou vyšleháme a smícháme s kakaovou směsí. Vše důkladně promícháme a přidáme k mouce. Vypracujeme těsto, které vylijeme do připraveného hrnce a pečeme přibližně 1 hodinu a 15 minut, při 170 °C.
Polevu vytvoříme svařením smetany, kterou odstavíme a vmícháme do ní máslo a nalámanou čokoládu. Necháme rozpustit a mícháme, dokud nebude směs hladká. Necháme vychladnout a vychladlý korpus potřeme polevou.
Nemůžu sehnat pivo 18* (piv.čokoládový dort)
Nevim kde shanite. Ale Žatecke pivo STRONG, je 18° 100%