Pivouni na grilu

Pokud máte chuť na něco grilovaného, tak vám jistě přijde vhod recept od Ládi Hrušky na netradiční grilované špekáčky, které nazval „pivouny“.

Jak možná tušíte, oblíbené buřty se spojí s pivem, takže pro každého správného Čecha to bude ten nejoblíbenější recept na gril. Navíc je nadmíru jednoduchý.

Ingredience:

  • 10 špekáčků
  • 1/2 litru piva
  • 1 cibule
  • 3 stroužky česneku

Postup:

Nařezané špekáčky naložíme do misky. Měla by být vždy jedna vrstva buřtů, poté na kolečka nakrájená cibule atd. Nakonec propasírujeme česnek a zalijeme pivem (všechny musí být ponořené). Dáme na 6 hodin do lednice.

Poté už stačí pouze správně ogrilovat a případně pomazat pivní marinádou. Jako obloha k této pochoutce se hodí grilovaná zelenina.

1 thought on “Pivouni na grilu

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *