Pokud máte chuť na něco grilovaného, tak vám jistě přijde vhod recept od Ládi Hrušky na netradiční grilované špekáčky, které nazval „pivouny“.
Jak možná tušíte, oblíbené buřty se spojí s pivem, takže pro každého správného Čecha to bude ten nejoblíbenější recept na gril. Navíc je nadmíru jednoduchý.
Ingredience:
- 10 špekáčků
- 1/2 litru piva
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
Postup:
Nařezané špekáčky naložíme do misky. Měla by být vždy jedna vrstva buřtů, poté na kolečka nakrájená cibule atd. Nakonec propasírujeme česnek a zalijeme pivem (všechny musí být ponořené). Dáme na 6 hodin do lednice.
Poté už stačí pouze správně ogrilovat a případně pomazat pivní marinádou. Jako obloha k této pochoutce se hodí grilovaná zelenina.
velkolepé, zkuste tam dát místo dvanáctky šestadvacítku