Melounová zmrzlina

Ovocné zmrzliny jsou oblíbeným nejen letním osvěžením. Proto se gurmánský experimentátor Láďa Hruška rozhodl připravit výbornou melounovou zmrzlinu, kterou rozhodně nikde nekoupíte.

Nebyl by to recept Ladislava Hrušky, kdyby zmrzlina nebyla chutná, levná a především jednoduchá na přípravu. Za pár korun a minut si pochutnáte na luxusním dezertu.

Ingredience:

  • 1/2 menšího melounu
  • 10 lžic moučkového cukru
  • šťáva z 1 citronu/limetky
  • 2 lžíce smetany ke šlehání

Postup:

Meloun vydlabeme, dužinu vypeckujeme a poté rozmixujeme. Přidáme cukr, šťávu z limetky/citronu a smetanu. Důkladně promixujeme a přelijeme do kovové mísy. Dáme na min. 3 hodiny do mrazáku, každou půlhodinu promícháváme.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *