Polévka z pečené mrkve

Gurmánský experimentátor Láďa Hruška se rozhodl ukázat recept na polévku z pečené mrkve. Možná tento recept vůbec neznáte, ale jedná se o delikatesu.

Opět je to jednoduché a především levné. Navíc je z polévky cítit zahrádka zeleniny, takže není pochyb o tom, že se jedná o zdravou pochoutku.

Ingredience:

  • 3 velké mrkve
  • 1 střední cibule
  • 1 stroužek česneku
  • hovězí bujon či vývar
  • trocha kysané smetany

Postup:

Cibuli a mrkev rozřízneme na polovinu a společně s česnekem dáme na plech s pečícím papírem. Posypeme cukrem a dáme péct na 20 minut při 200 °C. Do hrnce připravíme vývar a opečenou zeleninu do něj dáme vařit na 5 minut

Poté tyčovým mixerém vše rozmixujeme a případně doředíme vodou. Polévka by měla být krémová, ale ne příliš hustá. Na závěr dochutíme solí a cukrem, podle své chuti.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *