Gurmánský experimentátor Láďa Hruška se rozhodl ukázat recept na polévku z pečené mrkve. Možná tento recept vůbec neznáte, ale jedná se o delikatesu.
Opět je to jednoduché a především levné. Navíc je z polévky cítit zahrádka zeleniny, takže není pochyb o tom, že se jedná o zdravou pochoutku.
Ingredience:
- 3 velké mrkve
- 1 střední cibule
- 1 stroužek česneku
- hovězí bujon či vývar
- trocha kysané smetany
Postup:
Cibuli a mrkev rozřízneme na polovinu a společně s česnekem dáme na plech s pečícím papírem. Posypeme cukrem a dáme péct na 20 minut při 200 °C. Do hrnce připravíme vývar a opečenou zeleninu do něj dáme vařit na 5 minut
Poté tyčovým mixerém vše rozmixujeme a případně doředíme vodou. Polévka by měla být krémová, ale ne příliš hustá. Na závěr dochutíme solí a cukrem, podle své chuti.