Sypaný skořicový koláč

Sladké máme rádi všichni a v letních měsících na něj máme chuť ještě větší. Upéct však chutný dezert se mnoha lidem zdá jako nadlidský úkon a vzdají to při představě, že s tím stráví hodiny.

Nebyl by to však Láďa Hruška, aby nepředvedl další fantastický recept na skořicový koláč, který máte hotový během chvíle a ještě sklidí úspěch u všech, kterým ho naservírujete.

Ingredience:

  • 1 kypřící prášek
  • 1/2 hrnku cukru krystal
  • 1 hrnek hladké mouky
  • 1 hrnek hrubé mouky
  • 1 lžíce skořice
  • 1 vanilkový cukr
  • 8 jablek (nejlépe ze zahrádky)
  • necelá 1/2 kostky másla

Postup:

Suroviny, kromě jablek, smícháme dohromady. Jablka nastrouháme. Do dortové formy dáme pečící papír a klademe střídavě vrstvy sypké směsi a jablek. Dáme péct do trouby a pečeme při 165 °C.

3 thoughts on “Sypaný skořicový koláč

  1. Kde udelal Ervin chybu?Totalni neuspech! Testo, pres dodrzeni pokynů, nevybehlo a ani to nepovedené se moc nedalo jist, zrejme vlivem prasku. Lado prosim poraď.
    Díky

  2. Famózny, trocha som si ho upravila. Miesto hladkej múky som dala špaldovú a cukor som nahradila trstinovým. Miesto papiera na pečenie potieram hrubšie spodok plechu maslom. Mám istotu, že sa mi zo spodu múka prepečie.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *