Sypaný skořicový koláč

Sladké máme rádi všichni a v letních měsících na něj máme chuť ještě větší. Upéct však chutný dezert se mnoha lidem zdá jako nadlidský úkon a vzdají to při představě, že s tím stráví hodiny.

Nebyl by to však Láďa Hruška, aby nepředvedl další fantastický recept na skořicový koláč, který máte hotový během chvíle a ještě sklidí úspěch u všech, kterým ho naservírujete.

Ingredience:

  • 1 kypřící prášek
  • 1/2 hrnku cukru krystal
  • 1 hrnek hladké mouky
  • 1 hrnek hrubé mouky
  • 1 lžíce skořice
  • 1 vanilkový cukr
  • 8 jablek (nejlépe ze zahrádky)
  • necelá 1/2 kostky másla

Postup:

Suroviny, kromě jablek, smícháme dohromady. Jablka nastrouháme. Do dortové formy dáme pečící papír a klademe střídavě vrstvy sypké směsi a jablek. Dáme péct do trouby a pečeme při 165 °C.

3 thoughts on “Sypaný skořicový koláč

  1. Kde udelal Ervin chybu?Totalni neuspech! Testo, pres dodrzeni pokynů, nevybehlo a ani to nepovedené se moc nedalo jist, zrejme vlivem prasku. Lado prosim poraď.
    Díky

  2. Famózny, trocha som si ho upravila. Miesto hladkej múky som dala špaldovú a cukor som nahradila trstinovým. Miesto papiera na pečenie potieram hrubšie spodok plechu maslom. Mám istotu, že sa mi zo spodu múka prepečie.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *